Jøndal legger opp:

Jøndal gir seg etter OL: – Alt er ikke like moro lenger

Håndballstjernen Magnus Jøndal (32) har bestemt seg for legge opp etter sesongen. Han blir med til Tokyo-OL om Norge kvalifiserer seg.

Magnus Jøndal i aksjon for Flensburg-Handewitt forrige sesong. Foto: Geir Olsen / NTB.
Magnus Jøndal i aksjon for Flensburg-Handewitt forrige sesong. Foto: Geir Olsen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Flensburg-Handewitt som sprakk Jøndal-nyheten i en pressemelding fredag. Kantspilleren har glitret for den tyske storklubben siden overgangen fra dansk håndball i 2018.

Kontrakten med Flensburg-laget går ut til sommeren.

Som utenlandsproff har Jøndal giftet seg og fått to barn. Det er hensynet til familien som gjør at han vil sette karrierestrek.

– Håndball er fortsatt gøy, men reisingen og alt som følger med er ikke like moro lenger. Jeg har lyst til å bruke mer tid med kona og barna mine. Derfor flytter jeg hjem etter sesongen, sier 32-åringen til handball.no.

Sko å fylle

Jøndal har i flere år vært en viktig spiller for det norske landslaget. Norge-debuten kom i april 2010, og han har vært et selvsagt valg i troppen de åtte siste årene.

Hans siste mesterskap blir OL til sommeren. Det er ventet at Norge enkelt tar seg gjennom kvalifiseringen i mars.

– Magnus har vært en av verdens beste venstrekanter, og det blir ingen enkel oppgave å fylle hans sko. Heldigvis får vi ha ham med oss til VM i Egypt i januar og til et forhåpentlig OL i Tokyo, sier landslagssjef Christian Berge.

Støtte

Flensburg-Handewitt er tydelig på at klubben ønsket at Jøndal fortsatte også etter 2020/21-sesongen.

– Vi respekterer avgjørelsen hans 100 prosent. Våre samtaler om framtiden har vært åpne og positive. Vi sa tidlig hva vi tenkte, og vi ville gjerne ha ham med videre. Han er en absolutt klassespiller i sin posisjon, sier trener Maik Machulla.

Senest torsdag scoret Jøndal fire mål da Elverum ble slått knepent 30-29 i Terningen Arena i mesterligaen.

(NTB).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer