Johnson & Johnson-vaksinen godkjent i USA – vaksinasjonen starter om få dager

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har godkjent coronavaksinen til legemiddelgiganten Johnson & Johnson. Mandag kan de første dosene være klare.

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har godkjent coronavaksinen til legemiddelgiganten Johnson & Johnson. Foto: Johnson & Johnson via AP / NTB
Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har godkjent coronavaksinen til legemiddelgiganten Johnson & Johnson. Foto: Johnson & Johnson via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den tredje vaksinen som får nødgodkjenning i USA etter at Pfizers og Modernas vaksine ble godkjent for bruk i desember.

– Godkjenningen av denne vaksinen øker tilgjengeligheten av vaksiner, som er den beste medisinske forebyggingsmetoden for covid-19 for å hjelpe oss i kampen mot denne pandemien, som har krevd over en halv million menneskeliv i USA, skriver FDA i en uttalelse.

Fredag ga FDAs rådgivere Johnson & Johnson-vaksinen grønt lys, og fem millioner doser kan være klar så tidlig som mandag, ifølge nyhetsbyrået AP. Johnson & Johnson har kunngjort at selskapet vil levere 20 millioner doser til USA innen slutten av mars og 100 millioner innen sommeren.

– Dataene viser at vaksinens kjente og potensielle fordeler oppveier den kjente og potensielle risikoen, skriver FDA om vaksinen som skal gis til personer over 18 år.

Biden gleder seg, men advarer

USAs president Joe Biden er glad for å høre at nok en vaksine mot covid-19 er godkjent, men han advarer om at kampen mot pandemien fortsatt ikke er vunnet.

– Dette er spennende nyheter for amerikanere og en oppmuntrende utvikling i arbeidet med å få slutt på denne krisen, sier Biden i en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer