Johnson beklaget til Underhuset for «partygate»

Det britiske folk «hadde rett til å forvente bedre av sin statsminister», sa Boris Johnson da han i Parlamentet ba om unnskyldning for brudd på koronareglene.

Boris Johnson på vei til Underhuset tirsdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Boris Johnson på vei til Underhuset tirsdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg betalte boten umiddelbart, og jeg tilbød det britiske folket en full beklagelse. Jeg benytter denne muligheten til å gjenta en helhjertet beklagelse til Underhuset, sa Johnson tirsdag.

Det var første gang han talte til de folkevalgte siden han fikk boten på 50 pund 12. april for å ha deltatt på sin egen bursdagsfeiring i statsministerboligen i juni 2020. Statsministeren gjentok at han ikke trodde han gjorde noe galt ettersom det ikke falt ham inn at tilstelningen var en fest.

– Det var min feil, og jeg ber uforbeholdent om unnskyldning for det, sa han da Underhuset møttes etter en elleve dager lang påskeferie.

Statsministeren fastholder at han begikk en liten feil og avfeier opposisjonens krav om å gå av for brudd på reglene han selv innførte under pandemien. Politiet etterforsker fremdeles flere andre fester i regjeringsbygninger som Johnson angivelig skal ha deltatt på da England var koronastengt.

Torsdag skal medlemmene av Parlamentet diskutere og stemme over et forslag om hvorvidt en komité skal granske om Johnson med viten og vilje villedet Parlamentet om «partygate». Komiteen kan i så fall anbefale sanksjoner mot Johnson, som parlamentsmedlemmene igjen skal stemme over om de vil innføre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer