Brexit

Johnson åpner for «no deal»

Storbritannia forlater EU med eller uten avtale i høst, fastslår Boris Johnson, som antyder at han som statsminister kan forhandle fram en bedre brexitavtale.

Parlamentsmedlem for De konservative, brexitforkjemper, tidligere utenriksminister og London-ordfører Boris Johnson håper han blir ny statsminister i Storbritannia. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Parlamentsmedlem for De konservative, brexitforkjemper, tidligere utenriksminister og London-ordfører Boris Johnson håper han blir ny statsminister i Storbritannia. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Storbritannia må være forberedt på å forlate EU uten en avtale dersom det skal være noe håp å få forhandlet fram en god nok brexitavtale, ifølge britenes tidligere utenriksminister.

– Vi kommer til å forlate EU 31. oktober, med eller uten en avtale, sier Johnson ifølge Reuters.

Johnson sto i sin tid i spissen for kampanjen for å få britene til å stemme for en EU-utmelding. Da statsminister Theresa May fredag kunngjorde at hun går av som de konservatives partileder 7. juni, sa Johnson at han «selvfølgelig» tar opp kampen om å bli ny statsminister.

Johnsons strategi for å få til det som i hans øyne vil være en bedre brexitavtale, er å forberede landet på et «no deal»-utfall.

– En ny leder vil ha mulighet til å gjøre ting annerledes med momentum fra en ny regjering i ryggen, sier Johnson ifølge Reuters under en økonomikonferanse i Sveits.

Johnson trakk seg som utenriksminister i fjor i protest mot Mays brexitplan.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer