Parlamentsmedlem for De konservative, brexitforkjemper, tidligere utenriksminister og London-ordfører Boris Johnson håper han blir ny statsminister i Storbritannia. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Parlamentsmedlem for De konservative, brexitforkjemper, tidligere utenriksminister og London-ordfører Boris Johnson håper han blir ny statsminister i Storbritannia. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Vis mer

Brexit

Johnson åpner for «no deal»

Storbritannia forlater EU med eller uten avtale i høst, fastslår Boris Johnson, som antyder at han som statsminister kan forhandle fram en bedre brexitavtale.

Publisert

Storbritannia må være forberedt på å forlate EU uten en avtale dersom det skal være noe håp å få forhandlet fram en god nok brexitavtale, ifølge britenes tidligere utenriksminister.

– Vi kommer til å forlate EU 31. oktober, med eller uten en avtale, sier Johnson ifølge Reuters.

Johnson sto i sin tid i spissen for kampanjen for å få britene til å stemme for en EU-utmelding. Da statsminister Theresa May fredag kunngjorde at hun går av som de konservatives partileder 7. juni, sa Johnson at han «selvfølgelig» tar opp kampen om å bli ny statsminister.

Johnsons strategi for å få til det som i hans øyne vil være en bedre brexitavtale, er å forberede landet på et «no deal»-utfall.

– En ny leder vil ha mulighet til å gjøre ting annerledes med momentum fra en ny regjering i ryggen, sier Johnson ifølge Reuters under en økonomikonferanse i Sveits.

Johnson trakk seg som utenriksminister i fjor i protest mot Mays brexitplan.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.