Johnson & Johnsons vaksine er godkjent for bruk i Norge og EU

Johnson & Johnsons covid-19-vaksine kan tas i bruk i EU og Norge etter at EU-kommisjonen har gitt grønt lys.

Johnson & Johnsons vaksine – som er utviklet av selskapets belgiske avdeling Janssen Pharmaceutica – er den fjerde som er godkjent i EU og Norge. Foto: David Zalubowski / AP / NTB
Johnson & Johnsons vaksine – som er utviklet av selskapets belgiske avdeling Janssen Pharmaceutica – er den fjerde som er godkjent i EU og Norge. Foto: David Zalubowski / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den formelle godkjenningen fra kommisjonen kom kort tid etter at legemiddeltilsynet EMA ga tommelen opp og anbefalte godkjenning.

Dette er den fjerde vaksinen som får grønt lys av EU. Fra før er vaksiner fra Pfizer/Biontech, Moderna og AstraZeneca godkjent. Mens disse gis i to doser, settes vaksinen fra Johnson & Johnson som én dose.

EU har avtalt kjøp av inntil 200 millioner doser. De første 55 millionene skal leveres innen utgangen av juni, men produsenten varslet nylig at de kan få problemer med å rekke fristen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer