Johaug og Fossesholm går for Norge på 10 km i Oberstdorf

Tittelforsvarer Therese Johaug og mesterskapsdebutant Helene Marie Fossesholm skal være med å kjempe om gull i 10 km fri teknikk i VM i Oberstdorf tirsdag.

Helene Marie Fossesholm kjørte inn til en sterk sjetteplass under 15 km med skibytte i VM på ski lørdag. Foto: Terje Pedersen/NTB
Helene Marie Fossesholm kjørte inn til en sterk sjetteplass under 15 km med skibytte i VM på ski lørdag. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert

Laguttaket ble bekreftet mandag.

Heidi Weng, Ragnhild Haga og Tiril Udnes Weng blir også å se i den tyske løypa.

Norge har levert et sterkt mesterskap til nå og kan være på vei mot å smadre pall-fangsten fra 2019, da snittet lå på 1,13 pallplasseringer i 22 konkurranser. Lørdag ble det seks norske medaljer, som gir et medaljesnitt på hele 1,55 per konkurranse.

Skulle den norske troppen holde det vanvittige medaljetempoet oppe i vel en uke til i Oberstdorf, gir det 37 plasseringer i topp 3.

Både Therese Johaug og Gyda Westvold Hansen hentet hjem gullet på en stor norsk VM-dag på lørdag. Helene Marie Fossesholm gikk inn til en sterk sjetteplass i sin mesterskapsdebut.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer