Johaug med klar beskjed: – Da går jeg ikke!

Therese Johaug (32) gjør som Johannes Høsflot Klæbo (24) og sier nei til Tour de Ski om det blir åtte etapper fordelt på tre steder i to land.

Therese Johaug vinner og vinner. Lørdag var hun best i norgescuprennet på Natrudstilen på Sjusjøen. Foto: Heiko Junge / NTB
Therese Johaug vinner og vinner. Lørdag var hun best i norgescuprennet på Natrudstilen på Sjusjøen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Hvis det blir åtte skirenn på tre steder som det ligger an til, da går jeg ikke Tour de Ski. Men vi får følge med på hva de bestemmer seg for og hvordan de har tenkt å arrangere det. Da får vi ta en evaluering etter det igjen, sier Johaug til NTB.

– Det er mer aktuelt om det blir et konsept med for eksempel fem etapper i ett land?

– Ja.

Verdenscupkomiteen i det internasjonale skiforbundet (FIS) skal ha møte kommende tirsdag. Der må det komme endringer for at Norge skal delta i årets Tour de Ski-utgave.

I utgangspunktet arrangeres Tour de Ski i Val Müstair i Sveits og de italienske skistedene Toblach og Val di Fiemme 1. til 10. januar.

Landslagstrener Ole Morten Iversen maner til forsiktighet.

– Jeg har sagt hele veien at med det formatet som ligger der med åtte konkurranser på tre destinasjoner med den verden som er omkring oss, da tenker jeg at det er helt uaktuelt for min del, sier Iversen til NTB.

Skeptisk

Han ønsker ikke å sende sine elever til Mellom-Europa om han ikke føler at det er trygt med tanke for risikoen for smitte i pandemisituasjonen verden står i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer