Verdenscupavslutning

Johaug: – Denne helgen passer meg minst

Blir det fullt verdenscuphus på Therese Johaug? Svaret får vi i Canada til helgen.

Therese Johaug under tremila i Holmenkollen for snart to uker siden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Therese Johaug under tremila i Holmenkollen for snart to uker siden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Johaug har vunnet samtlige verdenscuprenn i distanse som hun har stilt opp i denne sesongen. Seieren i søndagens 10 kilometer fri teknikk i Falun var hennes tiende i rekken.

Til helgen er det verdenscupavslutning. Minitouren i Quebec åpner med sprint i fri teknikk fredag. Det er ikke noe som passer Johaug spesielt godt. Hun er ikke av de raskste.

Johaug sier at hun ikke har noen problemer med å mobilisere de siste kreftene etter en lang sesong, men er mer usikker på om hun er i stand til å vinne de to siste distanserennene som er igjen.

Motivert

30-åringen reiste til Canada mandag og små snu døgnet fort. Quebec ligger fem timer bak norsk tid.

– Jeg er motivert for Canada og skal prøve å gjøre det bra, men dette er nok den helgen som passer meg minst. Vi går i en park, det er sprintrenn og det er fellesstart klassisk. Sannsynligvis vil jeg starte litt bak i lørdagens klassiske fellesstart, og det er ikke sikkert at det er så lett å komme seg opp i tet. Så kommer det en jaktstart søndag med alle muligheter, sa Johaug etter søndagens renn i Falun.

Johaug tok tre individuelle gull og et stafettsølv under ski-VM i Seefeld. Formen er fortsatt der selv om sesongen nærmer seg slutten.

– Det fysiske er der og er bra, men noe annet er at hodet skal være med, sa Johaug.

Spenning

Ingvild Flugstad Østberg er kanskje den norske dameløperen det er knyttet mest spenning til i Canada. Hun dro dit som leder av verdenscupen sammenlagt, men alt er ikke endelig avgjort selv om hun leder med 97 poeng på russiske Natalia Neprjajeva på 2.-plass.

Det gjenstår å se om Neprjajeva er friskmeldt igjen. Den unge russeren gikk sprinten i Falun, men måtte stå over 10-kilometeren.

Totalt skal det kjempes om 350 poeng i Quebec i den fransktalende provinsen med samme navn.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer