Johannes Thingnes Bø kronet sesongen med suveren Kollen-seier

Johannes Thingnes Bø var igjen i egen klasse og tok en ny overlegen seier i søndagens verdenscupfinale i Holmenkollen. Det var hans 16. triumf for sesongen.

TIL TOPPS: Med 20 treff var ingen i nærheten av å true verdens klart beste skiskytter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
TIL TOPPS: Med 20 treff var ingen i nærheten av å true verdens klart beste skiskytter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

25-åringen var i det umulige hjørne både i sporet og på standplass. Med 20 treff var ingen i nærheten av å true verdens klart beste skiskytter.

Med søndagens seier vant Thingnes Bø fellesstartcupen sammenlagt, og tok med det krystallkula i samtlige disipliner: jaktstartcupen, sprintcupen, fellesstartcupen, normaldistansecupen og sammenlagtcupen.

Franske Martin Fourcade har gjort tilsvarende fire ganger, mens landsmann Raphaël Poirée har klart det én gang.

Feilfritt

Thingnes Bø lå i front fram til første skyting, og i likhet med mange andre skjøt han fullt hus. Vetle Sjåstad Christiansen, Erlend Bjøntegaard og Henrik L'Abée-Lund hang også med i teten etter feilfri skyting.

Christiansen og Thingnes Bø fortsatte å skyte ned alle blinkene på neste skyting og dannet en tetgruppe med tyske Arnd Peiffer.

På tredje skyting dro Thingnes Bø fram en eventyrlig rask skyteserie på 17,2 sekunder og skaffet seg et forsprang på ni sekunder til Peiffer. Christiansen bommet to ganger og falt ned til Tarjei Bø og L'Abée-Lund snaue 50 sekunder bak.

I sammendraget i fellesstartcupen var Quentin Fillon Maillet og Peiffer de største utfordrerne til Thingnes Bø. Franskmannen hadde like mange poeng som stryningen før den avsluttende konkurransen, men skjøt seg bort og havnet langt bak. Tyskeren lå 37 poeng bak, men klarte ikke å tukte verdens beste skiskytter.

Eventyrlig sesong

Thingnes Bø klinket til med fem rett ned også på siste skyting og var aldri truet inn mot mål.

Stryningen kan se tilbake på en eventyrlig sesong. Han sikret tidlig sammenlagtseieren i verdenscupen, han vant fire gull i VM, og lørdag ble han historisk da han tok sin 15. verdenscupseier på én sesong. Det har ingen gjort før han.

Søndag kronet han det hele med verdenscupseier nummer 16 for sesongen og beviste med det hvor suveren han har vært denne sesongen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer