Joe Bidens sønn Hunter erkjenner føderale skatte- og våpenlovbrudd

Hunter Biden, sønn av USAs president Joe Biden, inngår en tilståelsesavtale med amerikanske myndigheter i en sak om føderale skatte- og våpenlovbrudd.

Joe Bidens sønn Hunter inngår tilståelsesavtale med føderale myndigheter i en sak om våpen- og skattelovbrudd. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Joe Bidens sønn Hunter inngår tilståelsesavtale med føderale myndigheter i en sak om våpen- og skattelovbrudd. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biden erkjenner å ikke ha betalt føderal inntektsskatt og også å ha vært i ulovlig besittelse av et våpen som rusbruker. Det framgår av et brev innlevert ved en domstol i Delaware, skriver AP.

Tilståelsesavtalen inngås samtidig som tiltalen mot ham tas ut, noe som er uvanlig, men ikke uhørt. Hunter Biden fortalte i desember 2020 at han var under etterforskning i saken. Han erkjente da å ha utvist dårlig dømmekraft, men nektet straffskyld.

Joe Biden støtter sønnen

I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at president Biden støtter sønnen og hans forsøk på å få orden på livet sitt, men at han ikke vil kommentere tiltalen.

Ifølge Politico har etterforskningen, som ledes av statsadvokat David Weiss, pågått siden 2018. Weiss ble utnevnt av ekspresident Donald Trump, og fikk sitte videre i embetet etter Bidens inntreden for å fullføre etterforskningen av sønnen.

Hunter Bidens advokat Christopher Clark sier at han nå anser den fem år lange etterforskningen som avsluttet.

Gavepakke til republikanerne

Saken antas å gi vann på mølla for republikanere inn mot presidentvalgkampen. Ekspresident Donald Trump og hans tilhengere har i flere år rettet en rekke anklager mot 53-åringen, blant annet knyttet til Ukraina og Kina.

Hunter Biden har jobbet som blant annet lobbyist og advokat, og har vært åpen om sine rusproblemer.

Også republikanerne i Kongressen har åpnet etterforskning av Biden for flere forhold, blant annet store deler av forretningsvirksomheten.

(©NTB)

Mer om