Joe Biden skal besøke Israel – og deretter møte Abbas i Jordan

USAs president Joe Biden skal besøke Israel onsdag. Deretter skal han videre for å møte blant annet palestinernes president Mahmoud Abbas i Jordan.

President Joe Biden, her i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i New York i september. Denne uka møtes de igjen i Israel. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
President Joe Biden, her i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i New York i september. Denne uka møtes de igjen i Israel. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

I Israel kommer Biden på nytt til å bekrefte USAs støtte og understreke at Israel har både rett og plikt til å beskytte sine borgere mot Hamas, sier Blinken. Han meldte også sent mandag at USA og Israel er enige om å utarbeide en plan for å innføre nødhjelp til sivile på Gazastripen.

Talsmann John Kirby i Det hvite hus sier at Biden skal ha møter med både statsminister Benjamin Netanyahu og andre representanter for israelske myndigheter.

Etter besøket i Israel skal Biden også reise til Amman for å møte Jordans kong Abdullah, Egypts president Abdel Fattah al-Sisi og palestinernes president Mahmoud Abbas, opplyser Kirby.

Biden har lovet sterk støtte til Israel, og 80-åringen har tidligere gjennomført reiser til konfliktområder. I februar var han på en høyrisikoreise til Ukraina som ble planlagt i dypeste hemmelighet.

Natt til tirsdag melder Reuters at også den amerikanske hærens general Michael «Erik» Kurilla, som er landets øverstkommanderende med ansvar for Midtøsten, har ankommet Israel. Ved det uannonserte besøket uttalte Kurilla at han skal forsikre seg om at Israels militære har hva de trenger for å utkjempe krigen mot Hamas.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer