Joe Biden dukket opp på TikTok

USAs president Joe Biden har laget Tiktok-bruker for å nå unge amerikanere i valgkampen. Det skjer trass skarp kritikk fra amerikanske myndigheter mot appen.

USAs president Joe Biden har laget seg bruker på Tiktok. Amerikanske myndigheter og folkevalgte har rettet skarp kritikk mot selskapet, som eies av kinesiske Bytedance. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
USAs president Joe Biden har laget seg bruker på Tiktok. Amerikanske myndigheter og folkevalgte har rettet skarp kritikk mot selskapet, som eies av kinesiske Bytedance. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Tiktok eies av kinesiske Bytedance, og en rekke amerikanske politikere har anklaget selskapet for å være et propagandaredskap for Beijing, noe selskapet hardnakket avviser. Særlig fra Det republikanske partiet har kritikken vært hard, men også demokrater har meldt seg på.

I en video søndag fra valgkampskontoen @bidenhq svarer 81-åringen på en rekke enten eller-spørsmål om Superbowl-finalen samme kveld, og han spøker blant annet om en konspirasjonsteori om Taylor Swift, hvis kjæreste Travis Kelce spilte i kampen.

Flere amerikanske delstater og også den føderale regjeringen har forbudt Tiktok på tjenestetelefoner med henvisning til sikkerhetshensyn. Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) kom med en anbefaling om det samme i fjor, og Justisdepartementet, Forsvaret og en lang rekke kommuner har innført forbud.

(©NTB)