Jodtabletter tilbake i apotekhyllene

Siden februar har apoteker over hele landet vært tomme for jodtabletter. Nå er de tilbake i hyllene igjen.

Jodtabletter er nå tilbake igjen i hyllene hos apoteker i Norge, ifølge Legemiddelverket. Foto: Torstein Bøe / NTB
Jodtabletter er nå tilbake igjen i hyllene hos apoteker i Norge, ifølge Legemiddelverket. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

– Jodix-tabletter kom før påske og blir sendt ut til apotek fortløpende. Innen 19. april har de fleste apotek mottatt Jodix-tabletter. Det kan fortsatt være enkelte områder i landet som venter på forsyning på grunn av logistikk, sier Ingrid Aas, overlege i Legemiddelverket til TV 2.

Krigen i Ukraina fikk nordmenn til å hamstre jodtabletter og tømte med det lagrene hos apotekene. Aas forteller til kanalen at produsenten har levert mye av jodtablettene Jodix, men dersom det skulle bli tomt på nytt vil det ta et par uker før Norge får en ny leveranse.

– Jod har god holdbarhet. Det er ikke nødvendig å kjøpe inn nye jodtabletter for de som allerede har Jodix i hus, selv om tablettene du har går ut på dato til høsten. Slike jodtabletter skal ikke tas før man får beskjed fra myndighetene. De skal ikke tas forebyggende, understreker Aas.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer