- Joda, å være tynn og hvit kan være #bodypositivity

MENINGER: Ekskludering på bakgrunn av hudfarge.

Privat foto.
Privat foto. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette innlegget er skrevet av Stellan Hjerpset-Østlie og opprinnelig publisert på Jeune.no. Gjengitt med tillatelse.

«For mange handler det å ha respekt for hverandres og sin egen kropp, enten om man er tjukk eller tynn. Jeg tror det ikke er riktig å fokusere på en side av saken, men at kroppspositivitet skal gå ut på at alle skal like sin egen kropp, og respektere andres kropp.

Personlig har ikke bevegelsen mye for meg å gjøre, men jeg kjenner flere som føler dette er viktig for dem, og når man da skal ekskludere folk på bakgrunn av deres hudfarge og/eller kropp mener jeg kan sees på som segregering.

Hvis man skal bekjempe kroppspress, så må man bekjempe det på alle områder. Jenter som ikke føler de er tynne nok eller store nok. Gutter som føler de har får lite eller for mye muskler. De som føler de har en upassende kropp for samfunnet.

Tjukke blir sett ned på som late av "normalen", tynne og spesielt jenter i dette tilfellet blir sett ned på for å spise for lite eller er "for tynn".

Skal man bekjempe kroppspress, skal man bekjempe det på ALLE områder, ikke bare én.

Du har ingen rett til å si noe som helst om hva jeg bør gjøre med min kropp

Dette er min kropp. Jeg er ikke tjukk, men vil heller ikke si jeg er tynn. Jeg har blitt bedt om å spise mer og jeg har blitt bedt om å trene mer. Men dette er min kropp og jeg velger å gjøre akkurat jeg vil med den. Min kropp er ikke din kropp og du har ingen rett til å si noe som helst om hva jeg bør gjøre med den ei heller gi meg råd med mindre jeg ber om det.

Kroppspress må bekjempes på alle områder, ikke bare én.»

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer