Jesper Saltvik Pedersen tok gull etter nok en maktdemonstrasjon

Alpinist Jesper Saltvik Pedersen gikk til topps i superkombinasjonen i Paralympics mandag og tok sitt andre gull i Kina.

Jesper Saltvik Pedersen fra Karmøy ligger godt an til å ta en ny medalje i Paralympics. Foto: Geir Olsen / NTB
Jesper Saltvik Pedersen fra Karmøy ligger godt an til å ta en ny medalje i Paralympics. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmannen, som konkurrerer i sittende klasse, var i tet etter super-G-delen og forsvarte ledelsen da han satt igjen alene på toppen før det avgjørende slalåmrennet.

Han ledet med fem tidels sekund på japanske Taiki Morii og over halvannet sekund foran Jeroen Kampschreur fra Nederland før det skulle avgjøres, men nordmannen leverte igjen godt i Kina.

Jesper Saltvik Pedersen vant mandagens superkombinasjon i Paralympics. Han har to gull og én bronse på tre øvelser så langt. Foto: Andy Wong / AP / NTB
Jesper Saltvik Pedersen vant mandagens superkombinasjon i Paralympics. Han har to gull og én bronse på tre øvelser så langt. Foto: Andy Wong / AP / NTB Vis mer

I mål var han 28 hundredeler foran Kampschreur. Nederlandske Niels de Langen tok bronsen. Morii startet godt, men kjørte ut og mistet en pallplass.

Dermed forbedret Pedersen sin CV i superkombinasjon i Paralympics. For fire år siden ble det bronse i samme øvelse.

Det er tredje strake dagen Pedersen og resten av alpinistene er i aksjon. Søndag tok karmøybuen Norges første gull i Paralympics da han vant super-G-konkurransen. Lørdag kom han på sølvplass i utforkonkurransen.

Pedersen var på forhånd et av de største norske gullhåpene i Paralympics i Beijing. Han har hatt en flott start på det nye året med tre VM-gull på hjemmebane i Hafjell i slutten av januar. I tillegg tok han sølv i super-G og superkombinasjon. Han vant også verdenscupen for femte året på rad før han fortsatte suksessen i Paralympics.

Marcus Grasto Nilsson, som konkurrerer i klassen for stående, var nummer 26 før slalåmomgangen. Etter slalåmen ble fasiten til slutt 22.-plass.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer