Jerusalem Post hevder Zelenskyj har fått presentert fredstilbud

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha fått tilbud om en fredsavtale, og russiske styrker fikk ordre om å stanse fremrykkingen i påvente av en avgjørelse, ifølge israelske Jerusalem Posts kilder.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha fått forlagt et tilbud om fredsavtale av Russland. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha fått forlagt et tilbud om fredsavtale av Russland. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Avisa siterer ikke-navngitte kilder som skal være kjent med det som ble sagt på møtet mellom Russlands president Vladimir Putin og Israels statsminister Naftali Bennett i Moskva lørdag.

Forslaget til Zelenskyj ble regnet som «vanskelig, men ikke umulig,» ifølge kildene. Det er verre enn det Zelenskyj ville fått før invasjonen, men det skal ikke være veldig stor avstand mellom partene. Putin ga angivelig ordre om våpenhvile i påvente av Zelenskyjs beslutning, ifølge kildene.

Zelenskyj skal være delt i synet på forslaget. Det innebærer tap av Donbas-regionen, nøytralitet og slutt på drømmen om Nato-medlemskap, og en krymping av militæret. Samtidig vil et eventuelt avslag tilsynelatende føre til fortsatt krig med de konsekvenser det får for Ukrainas befolkning.

Bennetts tur til Moskva skal ikke ha vært et forsøk på å megle mellom partene, men heller for å få et inntrykk av hvor Putin sto, og melde tilbake til vestlige ledere. De reelle forhandlingene skal ifølge de anonyme kildene foregå direkte mellom Russland og Ukraina, og være langt mer seriøse enn det som blir rapportert utad.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer