Tyskland:

Jente (8) skal ha blitt nektet å gå ut - holdt hjemme hele livet

En åtte år gammel tysk jente skal ha blitt holdt i hjemmet sitt nesten hele livet. Nå etterforskes saken i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Attendorn ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Foto: NTB
Attendorn ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Statsadvokaten etterforsker barnets mor og besteforeldre, sier talsmann Patrick Baron von Grotthuss. Familien bodde i landsbyen Attendorn i området Sauerland i fjellregionen.

Det antas at familiemedlemmene ikke lot jenta «ta del i livet» – ikke i barnehagen, ikke på skolen og ikke i lek med andre barn, ifølge påtalemyndigheten.

– Moren sa hun skulle flytte

Moren skal på et tidspunkt ha fortalt en helsemedarbeider at hun skulle flytte til Italia med barnet sitt. Jentas far bodde atskilt fra familien.

Men barnevernskontoret fikk senere informasjon om at jenta ikke var i Italia. Myndighetene i landet bekreftet senere at mor og barn ikke var der, og sannsynligvis aldri hadde vært der heller.

I september dro politiet og lokale barnevernsmyndigheter til huset med en rettskjennelse. Jenta, som da snart var ni år gammel, skal ha møtt dem på trappa.

Ukjent for naboene

Hva som har skjedd, er fortsatt uklart. Verken moren eller besteforeldrene har ønsket å forklare seg. Avhør av vitner er ikke avsluttet.

Baron von Grotthuss sier etterforskningen forsøker å finne svar på motivet. Moren og besteforeldrene er foreløpig mistenkt for å ha fratatt jenta friheten og misbrukt overmaktsforholdet.

Attendorn er en liten by, og påtalemyndighetens talsmann sier det ville vært naturlig om folk i byen kjente til jenta. Men selv naboene skal ikke ha hatt kjennskap til at det bodde et barn i huset, opplyser han.

Jenta er nå i fosterfamilie. Det er ingen indikasjoner på fysisk mishandling.

(©NTB)

Mer om