Jente (6) døde - tenåringsgutt tiltalt

En tenåring er tiltalt etter at en seks år gammel jente døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor ved Pollestad i Klepp kommune i september i fjor.

En tenåringsgutt er tiltalt etter at en seks år gammel jente døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor i Klepp kommune i september i fjor. Foto: Vebjørn Olsen / Jærbladet / NTB
En tenåringsgutt er tiltalt etter at en seks år gammel jente døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor i Klepp kommune i september i fjor. Foto: Vebjørn Olsen / Jærbladet / NTB Vis mer
Publisert

Gutten er tiltalt for uaktsomt drap etter ulykken som fant sted 21. september i fjor, skriver Sandnesposten. Han erkjenner ikke straffskyld.

Ifølge tiltalen kjørte tenåringen en traktor og rundballepresse, og skal ikke ha redusert farten til tross for at jenta sto mellom gang- og sykkelstien og kjørebanen, vendt mot veien og med en sparkesykkel.

Da seksåringen beveget seg ut i veien, klarte ikke tenåringen å stanse, og jenta ble påkjørt av traktoren, står det videre.

Jenta ble fraktet med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde. Traktorføreren, en gutt under 18 år, er nå tiltalt – og må møte i Sør-Rogaland tingrett i slutten av mai, ifølge Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer