Drukningsulykke i Molde

Jente (12) døde i drukningsulykke

En 12 år gammel jente døde etter drukningsulykke i Molde torsdag denne uken.

En 12-årig jente omkom etter å ha havnet under vannet i Fjellbrudammen i Molde torsdag. Foto: Romsdals Budstikke Kjell Langmyren / NTB scanpix
En 12-årig jente omkom etter å ha havnet under vannet i Fjellbrudammen i Molde torsdag. Foto: Romsdals Budstikke Kjell Langmyren / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding søndag ettermiddag.

Jenta havnet under vannet i Fjellbrudammen utenfor Molde torsdag. Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet.

Fløyet til Oslo

Jenta ble først fløyet St. Olavs hospital i Trondheim og deretter senere til Oslo universitetssykehus. Tilstanden ble natt til fredag betegnet som kritisk, men stabil.

En redningsmann sa til Romsdals Budstikke at jenta ble funnet bare to meter fra land.

Politiet skriver i pressemeldingen at de ikke har grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart.

En jente fikk lettere skader

Politiet fikk første melding om hendelsen klokken 18.32 torsdag kveld. Brannvesenet var blant nødetatene som var på stedet. Sikten i vannet skal ha vært bare rundt en halv meter på grunn av mye grums som virvlet opp i det kalde vannet.

Politiet fikk først melding om at to barn hadde havnet under vann. En av dem kom seg på land med hjelp, mens den andre ikke ble lokalisert med en gang.

Den yngste av de to, en sjuåring, kom opp av vannet først og slapp fra ulykken med lettere skader. Hun ble fraktet til sykehuset i Molde først og senere videre til Ålesund sykehus i helikopter.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer