Frp-leder Siv Jensen (Frp) under valgvaken til Fremskrittspartiet på Hotel Bristol i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen (Frp) under valgvaken til Fremskrittspartiet på Hotel Bristol i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Jensen: – Det er mange som er skuffet i dag

Frp-leder Siv Jensen innrømmer at hun er skuffet over de foreløpige valgresultatene. Nå lover hun et tøffere parti framover.

Publisert

– Vi er ikke fornøyd. Dette er ikke godt nok. Det er mange som er skuffet i dag. Det er jeg også. Vi hadde håpet på et bedre resultat enn dette, sa Jensen fra talerstolen under valgvaken på Hotel Bristol i Oslo.

Med rundt halvparten av stemmene opptalt ligger Frp an til å få en oppslutning på 8,9 prosent i fylkesvalget og 8,4 prosent i kommunevalget. Partilederen påpekte at dette resultatet tross alt er bedre enn det noen av målingene viste en tid tilbake.

– Vi er selvfølgelig litt skuffet over det, men samtidig har vi gjort en ganske god valgkamp. Vi begynte med målinger på 6 prosent og det siste jeg så var godt oppe på 8-tallet, men det er fortsatt ikke godt nok, sier Jensen til NTB.

I sin tale varslet partilederen at Frp fremover vil bli tøffere og tydeligere. Jensen utdyper at det handler om å få flere blanke seiere, samt flere klare og tydelige gjennomslag.

– Det gjelder i alt det vi gjør, både i regjering og lokalt. Kanskje vi må være enda tøffere i forhandlingene fremover, sier hun.

I sin tale trakk hun også fram bompengesaken og pakken regjeringspartiene til slutt klarte å samle seg om, som et eksempel på Frps handlekraft.

– Med bompengepakken likte velgerne det de så. De likte at vi sto på kravene. Vi har utålmodige og resultatorienterte velgere. De gledet seg over å se at vi sto bom fast, bokstavelig talt, for å få på plass en løsning, sa Jensen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.