Jehovas vitner saksøker staten

I fjor ble Jehovas vitner fratatt statstilskudd for 2021 og registreringen som trossamfunn. De krever 35 millioner kroner i støtte for de to siste årene.

Jehovas vitner har gått til søksmål mot staten. Totalt mener de å ha krav på 35 millioner kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB
Jehovas vitner har gått til søksmål mot staten. Totalt mener de å ha krav på 35 millioner kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det skriver Vårt Land.

Det var i fjor det ble kjent at Jehovas vitner mistet både statstilskudd for 2021 og registreringen som trossamfunn. Jehovas vitner er imidlertid uenig i avgjørelsen.

– Vi er overbevist om at Jehovas vitner oppfyller alle de juridiske kravene for å motta statstilskudd, og det er årsaken til at vi har søkt om statstilskudd også for 2022 og 2023, skriver Fabian Fond, talsperson for Jehovas vitners informasjonsavdeling i Skandinavia, i en epost til Vårt Land.

Til sammen mener de å ha krav på om lag 35 millioner kroner for 2022 og 2023, opplyser Fond.

Begrunnelsen deres er at Jehovas vitner var registrert som trossamfunn på tidspunktene de søkte om støtte. I henhold til trossamfunnsloven er det kun registrerte trossamfunn som kan be om statstilskudd.

Trossamfunnet har også valgt å gå til søksmål mot staten. Rettssaken vil foregå i Oslo tingrett i januar neste år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer