Jehovas vitner saksøker staten

Jehovas vitner saksøker staten etter at de ble nektet statstilskudd for 2021, opplyser trossamfunnet til Vårt Land.

Jehovas vitner saksøker staten. Foto: Terje Pedersen / NTB
Jehovas vitner saksøker staten. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stevningen mot staten, nærmere bestemt Barne- og familiedepartementet, ble sendt til Oslo tingrett 21. desember, bekrefter Jehovas vitner i en epost til avisen.

Bakgrunnen er at departementet i høst opprettholdt vedtaket fra Statsforvalteren i Oslo og Viken om å nekte Jehovas vitner statstilskudd for 2021 på grunn av trossamfunnets eksklusjonspraksis.

«Vedtaket utgjør et historisk angrep på religionsfriheten i Norge, men overraskende nok besluttet Barne- og familiedepartementet likevel å opprettholde vedtaket den 30. september 2022. Av de mer enn 700 forskjellige trossamfunnene som er registrert i Norge, blir Jehovas vitner behandlet annerledes av myndighetene basert på en urettmessig og feilaktig tolkning av deres bibelbaserte religiøse tro», skriver Fabian Fond ved informasjonsavdelingen til Jehovas vitners avdelingskontor i Skandinavia til Vårt Land.

Barne- og familiedepartementet har tidligere sagt til Vårt Land at de ikke mener bortfall av statsstøtte truer religionsfriheten:

– Nekting av tilskudd utgjør etter departementets syn ikke en krenkelse av religionsfriheten eller diskriminering etter Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK).

Tilskuddet for Jehovas vitners 12.686 medlemmer i fjor utgjør om lag 16 millioner kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer