Grunnlegger av Tesla Motors Elon Musk benekter at an anklaget den 64 år gamle dykkeren for å være pedofil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Grunnlegger av Tesla Motors Elon Musk benekter at an anklaget den 64 år gamle dykkeren for å være pedofil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Elon Musk

- Jeg mente ikke å anklage ham for pedofili

Tesla-grunnlegger Elon Musk sa i et rettsmøte mandag at han ikke mente å anklage den britiske dykkeren Vernon Unsworth pedofil, men kun ville fornærme ham.

Publisert

Musk møtte i retten saksøkt for å spre falske anklager etter at Tesla-sjefen i juli i fjor omtalte Unsworth som «han pedofyren» på Twitter.

– Jeg mente ikke å anklage Unsworth for pedofili. I respons til hans fornærmelser i et CNN-intervju ville jeg fornærme han tilbake ved å uttrykke min mening om at han virket som en gammel, ekkel mann, sa Musk under rettsmøtet i Los Angeles.

Unsworth var med på å redde ut tolv gutter fra en oversvømt grotte i Thailand i juli i fjor. Musk mente guttene og fotballtreneren deres kunne reddes ut av grotten med en miniubåt han selv hadde fått konstruert, men ble avvist av redningsmannskapene og Unsworth som anklaget Tesla-sjefen for å kun være ute etter PR.

Mandag forklarte Musk at «pedofyr» er en vanlig fornærmelse i Sør-Afrika hvor han vokste opp, og at det er brukt for å fornærme noens utseende og oppførsel – ikke for å anklage noen for pedofili.

Samtidig som Musk benektet å spre falske anklager, hevdet han i retten at dykkeren giftet seg med sin thailandske kone da hun var en tenåring, og beskyldte ham for å omgå personer og steder som er kjent for «uanstendig seksuell oppførsel» og prostitusjon.

64 år gamle Unsworth og hans 41 år gamle partner benektet anklagene.

Dykkeren har saksøkt Tesla-sjefen med krav om drøyt 600.000 kroner i oppreisning og et rettslig pålegg som forbyr Musk å spre ytterligere falske anklager mot ham. Rettssaken starter i desember.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.