Ada Hegerberg:

– Jeg måtte slutte på landslaget for å bli så god som mulig

Ada Hegerberg mener satsingen på kvinnespillere er blitt bedre siden hun ga seg på landslaget for to år siden.

Ada Hegerberg har ikke lyst til å returnere til det norske landslaget. Foto: Balazs Czagny / AP / NTB scanpix
Ada Hegerberg har ikke lyst til å returnere til det norske landslaget. Foto: Balazs Czagny / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er nesten to år siden Hegerberg valgte å gi seg med landslagsfotball.

I vinter gjorde hun et intervju publisert i Morgenbladet og Josimar. Der snakket hun om situasjonen. Hun svarte også kort om situasjonen etter mesterligafinalen i mai der hun scoret tre mål mot Barcelona.

I den nyeste utgaven av Aftenposten Junior forteller Hegerberg mer om hvorfor hun ikke er landslagsspiller.

– Det kom til et punkt der jeg følte at jeg ikke passet inn i NFF. For at jeg skulle bli en så god fotballspiller som mulig og ha det bra, var jeg nødt til å slutte på landslaget, sier hun.

Da hun snakket med avisen var hun opptatt med sin egen fotballskole i Oslo. Samtidig var Norge fortsatt med i cupspillet i VM.

– Et endelig valg

Intervjuet med Morgenbladet ble publisert like før VM ble det stort oppstyr. Martin Ødegaard gikk ut i sosiale medier og kritiserte Hegerberg for timingen. 23-åringen sier hun ikke har snakket med herrelandslagsspilleren om episoden.

På spørsmål fra Aftenposten Junior om det er aktuelt å spille for Norge igjen svarer Hegerberg følgende:

– Da jeg tok valget, tenkte jeg at jeg ikke skulle gjøre det igjen, nei. Det var et endelig valg. Jeg vil heller fokusere på klubben min. Det er samme situasjon nå, sier hun.

Ser bedring

Hun har flere ganger snakket om manglende satsing på damefotball som en årsak til at hun har sluttet på landslaget.

– Jeg synes jenter må bli tatt mer seriøst, og jeg tror faktisk det har skjedd en del endringer i satsingen på damesiden de to siste årene. Sår vi håpe denne utviklingen fortsetter og kommer andre fremtidige spillere til gode.

Elitedirektør Lise Klaveness har flere ganger uttalt at hun jobber med å overtale Hegerberg til å returnere til det norske landslaget.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer