- Jeg har hatt en lang telefonsamtale med Xi Jinping

Kinas president Xi Jinping og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har snakket sammen på telefon. Samtalen var lang og meningsfull, ifølge Zelenskyj.

Volodymyr Zelenskyj. (Foto: Javad Parsa / NTB)
Volodymyr Zelenskyj. (Foto: Javad Parsa / NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg har hatt en lang og meningsfull telefonsamtale med president Xi Jinping, skriver Zelenskyj på Twitter.

– Jeg tror at denne samtalen, så vel som utnevnelsen av Ukrainas ambassadør til Kina, vil være en betydelig drivkraft i utviklingen av våre bilaterale relasjoner, skriver han videre.

Kinas statlige medier var først ute med å melde om onsdagens samtale, som er den første kjente mellom de to statslederne etter at Russland invaderte Ukraina i februar i fjor.

I samtalen sa Xi at samtaler og forhandlinger er den eneste veien ut av konflikten, ifølge de kinesiske mediene. Han skal også ha sagt at Kina vil sende en spesialutsending til Ukraina i arbeidet med å finne en løsning på konflikten.

Zelenskyj har lenge etterlyst en samtale med Xi.

Kinas president står på god fot med Russlands president Vladimir Putin, og de to har møtt hverandre ansikt til ansikt flere ganger det siste året.

Xi har også lagt fram en tolvpunktsplan for å få i stand en våpenhvile i Ukraina, men uten å ha snakket med Zelenskyj.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer