Vis mer

– Jeg har aldri sett noen fly så lavt før!

Folk meldte om at husene ristet – helt normal landing, sier flymyndighetene

(upublisert) Opprettet
 

Rullebanen på San Juan internasjonale flyplass på Costa Rica er ikke en for de lettskremte. I likhet med andre karibiske flyplasser, som St Maarten, kommer flyene skremmende lavt inn for landing rett over en motorvei med masse trafikk.

Men søndag kom Iberias rute 6313 fra Madrid inn faretruende lavt.

Husene ristet


Airbus A340-maskinen, med en lengde på 75 meter og plass til drøye 350 passasjerer, fikk selv de flyvante naboene til å frykte det verste.

«Jeg har jobbet ved flyplassen i noen år nå og jeg kan fortelle at jeg aldri før har sett et fly komme så lavt inn for landing på denne siden av rullebanen», skriver en tidligere sikkerhetsvakt ved flyplassen om hendelsen. Flere andre skal ha meldt om at husene deres ristet før landingen, ifølge The Tico Times.

«Man kunne se skruene og mutterne under flykroppen».

Fotograf Gustavo Cambornero var en av mange som hadde møtt opp for å se landingen. Han sto på gressplenen før motorveien og rullebanen og fikk sitt livs opptak.

- Normalt


Flyplassmyndighetene på sin side sier til The Tico Times at det ikke var noe unormalt ved landingen, selv etter å ha sett de dramatiske opptakene som har spredd seg i rekordfart på nettet.

- Det er ikke noe bestemt høyde som pilotene må ha når de flyr over den delen av sikkerhetsgjerdene. Pilotene må på det tidspunktet kun være sikre at de klarer å lande på rullebanen og aktivere landingsutstyret i tide, forteller Rolando Richmond ved Aerial Navigation Office til ticotimes.net.

- Klart det kunne vært noe høyere, men høyden og vinkelen på flyet var bra, sier han.

Airbus A340-maskinen er den største som får lande på flyplassen.

Levert av 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.