– Jeg håper mange tar dette som en advarsel

Helseminister Bent Høie (H) håper at hastetiltakene i Indre Østfold vil fungere som en advarsel. – Vi har fortsatt et like smittsomt virus som i mars, sier han.

Oslo 20200625. 
Helse- og omsorgsminister Bent Høie  på pressekonferanse om koronasituasjonen og reiser.
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Oslo 20200625. Helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse om koronasituasjonen og reiser. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Indre Østfold er i en krevende situasjon. De samarbeider godt med helsemyndighetene og innfører nå tiltak som de mener er nødvendige for å få kontroll, sier Høie til NTB.

Indre Østfold innførte søndag en rekke hastetiltak etter at kommunen har sett en stor økning i smittetallene. De siste dagene har det blitt registrert 59 tilfeller av covid-19 – over 30 av dem bare i løpet av de siste to dagene.

Høie betegner smitteøkningen som alvorlig.

– Jeg håper mange tar dette som en advarsel om at vi fortsatt har et like smittsomt og farlig virus som vi hadde i mars. Om vi ikke klarer å følge smittevernrådene, blir vi nødt til å innføre strengere tiltak, advarer helseministeren.

Lokale tiltak mot lokale utbrudd

De strenge hastetiltakene som søndag ble kunngjort av Indre Østfold kommune, involverer blant annet et forbud mot alle sosiale sammenkomster, samt nedstengning av barnehager, SFO, bibliotek, svømmehaller og idrettsanlegg.

Det er de strengeste tiltakene en kommune har iverksatt siden koronapandemien traff Norge. Helseministeren sier at lokale utbrudd må slås ned med lokale tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer