Vis mer

«Jeg bruker bilen bare to ganger i året. Da blir det vel rabatt?»

Oslo (NTB): Snart er det tid for betaling av årsavgiften på bilen. Det betyr stor pågang på telefonen til Skatteetaten, som på det meste har håndtert samtaler fra over 2000 undrende bilister om dagen.

(upublisert) Opprettet


21. mars skal årsavgiften for 2016 betales, og krav er sendt ut til eierne av 3,7 millioner kjøretøyer, melder Skatteetaten.

Tall fra Tolletaten viser at rundt 3 prosent av alle som mottar fakturaen, har spørsmål om betalingen.

Regiondirektør Ann Kjersti Kjeia Sletten i Skatt øst opplyser at til tross for at telefonsenteret på det meste har håndtert over 2000 samtaler om dagen, så regner hun med at enda flere vil ta kontakt etter hvert som betalingsfristen nærmer seg.

Spørsmålene som hyppigst går igjen, handler om kjøp og salg av kjøretøy.
– Dersom bilen ikke er registrert på den nye eieren innen 1. januar, står du som ansvarlig, sier Sletten.

I pressemeldingen kommer Skatteetaten med eksempler på kreative forklaringer fra bileeiere som prøver å slippe unna avgiften.

– En innringer fortalte at bilen var så nedsnødd at det var umulig å få tak i skiltene. En annen fortalte om en håpløs festeanordning som gjorde at skiltene satt bom fast. Noen lurer også på om avgiften er den samme hvis bilen benyttes sjelden: «Jeg bruker bilen bare to ganger i året. Da blir det vel rabatt?».

Staten tjener i overkant av ti milliarder kroner på årsavgiften. (©NTB)

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.