Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons fikk stor oppmerksomhet i forkant av auksjonen på Christie's i New York, og bidro trolig til at den satte ny salgsrekord for et kunstverk solgt av en kunstner som fremdeles lever. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons fikk stor oppmerksomhet i forkant av auksjonen på Christie's i New York, og bidro trolig til at den satte ny salgsrekord for et kunstverk solgt av en kunstner som fremdeles lever. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Vis mer

Jeff Koons setter salgsrekord for levende kunstnere

Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons ble onsdag solgt for mer enn 785 millioner kroner. Det er ny salgsrekord for en levende kunstner.

Publisert

Koons metallskulpturer har ifølge New York Times nå blitt de ultimate samlerobjektene for verdens milliardærer. De ble til da samtidskunsten hadde sine storhetsdager på 1980- og 1990-tallet.

Den skinnende kaninen i rustfritt stål fra 1986 ble inspirert av en oppblåsbar barneleke.

Prisen oppnådd på auksjonshuset Christie’s i New York onsdag ligger langt over den estimerte minsteprisen på 50 millioner dollar. Med 91,1 millioner dollar innkassert var det også høyere enn forrige rekord for pris oppnådd for et kunstverk av en kunstner som fremdeles er i live.

Den forrige rekorden ble satt i november i fjor, da maleriet «Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)» av David Hockney fra 1972 gikk under hammeren for 90,2 millioner dollar, også det hos Christie's.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.