Iran-konflikten

Japans statsminister advarer om at Iran-konflikten kan påvirke hele verden

En militær konfrontasjon med Iran vil kunne påvirke den globale freden og stabiliteten, advarer Japans statsminister Shinzo Abe, som er på reise i Midtøsten.

Japans statsminister Shinzo Abe blir mottatt av kong Salman i Riyadh i Saudi-Arabia søndag. Foto: Saudi Royal Palace via AP / NTB scanpix
Japans statsminister Shinzo Abe blir mottatt av kong Salman i Riyadh i Saudi-Arabia søndag. Foto: Saudi Royal Palace via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Abe kommenterte saken ved innledningen av en fem dager lang rundreise i arabiske land. Søndag diskuterte han situasjonen i området i et møte med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

– Enhver militær konfrontasjon i regionen som inkluderer et land som Iran vil ikke bare påvirke freden og stabiliteten i regionen, men freden og stabiliteten i hele verden, sier Abe ifølge utenriksdepartementets talsperson Masato Ohtaka.

Abe ber verdens land om å bidra til diplomatiske løsninger for å motvirke ytterligere spenninger i regionen.

Spenningen mellom Iran og USA har økt den siste tiden etter at USA likviderte den iranske generalen Qasem Soleimani. Som svar skjøt Iran natt til 8. januar raketter mot to militærbaser med amerikanske soldater i Irak. Ingen ble drept i angrepene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer