Japan øker den seksuelle lavalderen

Japan øker den seksuelle lavalderen fra 13 til 16 år.

Nasjonalforsamlingen i Japan vedtok enstemmig nye lover for seksualforbrytelser fredag. Foto: Kyodo News / AP / NTB
Nasjonalforsamlingen i Japan vedtok enstemmig nye lover for seksualforbrytelser fredag. Foto: Kyodo News / AP / NTB Vis mer
Publisert

En ny lov om seksualforbrytelser ble enstemmig vedtatt i nasjonalforsamlingen fredag. Den seksuelle lavalderen i Japan har ikke blitt endret siden 1907.

Sist landet endret lover for seksualforbrytelser var i 2017. Da var det over et århundre siden sist, men flere har ment at lovendringene den gang ikke var tilstrekkelige.

I den tidligere lovgivingen måtte påtalemyndigheten bevise at ofre for seksualforbrytelser var ute av stand til å motsette seg handlingen som følge av vold eller trusler. Det bidro til å legge skylden over på ofrene for ikke å ha ytt nok motstand, mener kritikere.

Den nye loven som ble vedtatt fredag, inneholder en liste over tilfeller der noen kan straffeforfølges for voldtekt, deriblant dersom ofrene var alkohol- eller ruspåvirket, redde, eller dersom de anklagde har utnyttet sin stilling i samfunnet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer