Jakob Ingebrigtsen vant EM-gull i terrengløp på første forsøk

Friidrettsstjernen Jakob Ingebrigtsen (21) gikk til topps i EM i terrengløp i Dublin søndag.

Jakob Ingebrigtsen vant EM-gull i terrengløp på første forsøk
Publisert

Ingebrigtsen kom i ensom majestet over mål med tyrkiske Aras Kaya 14 sekunder bak. Franske Jimmy Gressier tok bronsen.

Jakob Ingebrigtsen har fire gull på fire starter i U20-klassen. Dette var første gang 21-åringen fikk lov til å prøve seg blant seniorene.

OL-vinneren tok kontroll i feltet med en gang og hadde full kontroll når det skulle avgjøres på tampen. Han ble den andre Ingebrigtsen-løperen til å vinne EM-gull i terrengløp etter at broren Filip vant i 2018.

Jakob Ingebrigtsen gikk fram i tet fra starten og var sammen med bror Filip. Deretter gikk Ingebrigtsen sammen med Kaya, Gressier og Yemaneberhan Crippa. Gressier og Crippa falt etter hvert av, og det hele sto mellom Kaya og Ingebrigtsen. På den siste runden fikk OL-vinneren fra Tokyo en luke ned til Kaya og avgjorde løpet.

Bjørnar Lillefosse ble nummer 21 og nest beste nordmann. Han kom i mål 1.06 minutter bak Ingebrigtsen. Narve Gilje Nordås ble nummer 25 like foran Zerei Kbrom Mezngi på plassen bak, mens Tom Erling Kårbø ble nummer 52.

Filip Ingebrigtsen fikk problemer underveis og måtte bryte løpet i den irske hovedstaden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer