Jakob Ingebrigtsen innehar nå den offisielle verdensrekorden på 1500 meter innendørs med tiden 3.36,02. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen innehar nå den offisielle verdensrekorden på 1500 meter innendørs med tiden 3.36,02. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Jakob Ingebrigtsen fikk U20-verdensrekord godkjent

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har godkjent Jakob Ingebrigtsens 3.36,02 på 1500 meter innendørs som ny U20-verdensrekord.

Publisert

Rekorden ble satt i innendørsstevnet i Düsseldorf 20. februar.

Yngstebror Ingebrigtsen forbedret den tidligere rekorden med 26 sekunder. Den ble satt av Belal Mansoor Ali i Stockholm i 2007.

To uker i forveien trodde Ingebrigtsen han hadde satt ny juniorrekord med tiden 3.36,21 i Bærum idrettspark, men rekorden ble ikke godkjent. Det ble heller ikke rekorden til Samuel Teferas (3.36,05). Årsaken var at det ikke var dopingkontroll på konkurransedagen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.