500 meter-finale

Jakob Ingebrigtsen ekstremt skuffet etter 4.-plass, Cheruiyot vant suverent

Jakob Ingebrigtsen var med i medaljekampen, men endte på 4.-plass i 1500-meterfinalen i VM. Storfavoritten Timothy Cheruiyot vant suverent.

Jakob Ingebrigtsen var langt nede etter at hans VM-deltakelse ble avsluttet med 4.-plass på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen var langt nede etter at hans VM-deltakelse ble avsluttet med 4.-plass på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cheruiyot og hans kenyanske landsmann Ronald Kwemoi rykket fra resten av feltet helt fra start og satte opp et tempo de andre ikke maktet å følge. Det ble raskt en stor luke, og den ble aldri tettet. Cheruiyot løp i ensom majestet inn til seier på 3.29,26.

Ingebrigtsen var med i kampen om de øvrige medaljene, men orket ikke mot Taoufik Makhloufi fra Algerie og Marcin Lewandowski på oppløpet. Han løp i mål som fjerdemann på 3.31,70. Det var 32 hundredeler fram til sølvet og 24 til bronsen.

– Jeg er ekstremt skuffet. Det er en fin prestasjon, men resultatet er tragisk. Det er ekstremt dårlig i forhold til hva jeg hadde lyst i, sa den norske 19-åringen til NRK.

– Jeg taper for folk jeg ikke skal tape for.

Han avfeide spørsmål om taktikken underveis.

– Det er bare piss. Det er ikke annet å si. Det var et bånntragisk løp. Jeg blir slått av folk jeg springer i ring rundt på trening, sa han.

Far og trener Gjert hadde også problemer med å døyve skuffelsen da han møtte NRK og TV 2 rett etter finalen.

– Jeg vil helst ikke kommentere for mye rundt det, men alle kan se at noe er spinn hakkende galt. Han blir slått av folk som aldri har vært i nærheten av noe tilsvarende, sa han.

Bror Filip, som ble slått ut i semifinalen, var mer positiv.

– Det var bitte lite som manglet, men han var så nær. I fjor hadde han fullklaff i mesterskap. I år er han nok ikke fornøyd, men dette er ekstrem motivasjon for resten av karrieren. Det var rått, sa han til NRK.

VM-fasiten for Jakob Ingebrigtsen ble 5.-plass på 5000 meter og 4.-plass på 1500 meter. I fjor ble han europamester på begge distanser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer