500 meter-finale

Jakob Ingebrigtsen ekstremt skuffet etter 4.-plass, Cheruiyot vant suverent

Jakob Ingebrigtsen var med i medaljekampen, men endte på 4.-plass i 1500-meterfinalen i VM. Storfavoritten Timothy Cheruiyot vant suverent.

Jakob Ingebrigtsen var langt nede etter at hans VM-deltakelse ble avsluttet med 4.-plass på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen var langt nede etter at hans VM-deltakelse ble avsluttet med 4.-plass på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Cheruiyot og hans kenyanske landsmann Ronald Kwemoi rykket fra resten av feltet helt fra start og satte opp et tempo de andre ikke maktet å følge. Det ble raskt en stor luke, og den ble aldri tettet. Cheruiyot løp i ensom majestet inn til seier på 3.29,26.

Ingebrigtsen var med i kampen om de øvrige medaljene, men orket ikke mot Taoufik Makhloufi fra Algerie og Marcin Lewandowski på oppløpet. Han løp i mål som fjerdemann på 3.31,70. Det var 32 hundredeler fram til sølvet og 24 til bronsen.

– Jeg er ekstremt skuffet. Det er en fin prestasjon, men resultatet er tragisk. Det er ekstremt dårlig i forhold til hva jeg hadde lyst i, sa den norske 19-åringen til NRK.

– Jeg taper for folk jeg ikke skal tape for.

Han avfeide spørsmål om taktikken underveis.

– Det er bare piss. Det er ikke annet å si. Det var et bånntragisk løp. Jeg blir slått av folk jeg springer i ring rundt på trening, sa han.

Far og trener Gjert hadde også problemer med å døyve skuffelsen da han møtte NRK og TV 2 rett etter finalen.

– Jeg vil helst ikke kommentere for mye rundt det, men alle kan se at noe er spinn hakkende galt. Han blir slått av folk som aldri har vært i nærheten av noe tilsvarende, sa han.

Bror Filip, som ble slått ut i semifinalen, var mer positiv.

– Det var bitte lite som manglet, men han var så nær. I fjor hadde han fullklaff i mesterskap. I år er han nok ikke fornøyd, men dette er ekstrem motivasjon for resten av karrieren. Det var rått, sa han til NRK.

VM-fasiten for Jakob Ingebrigtsen ble 5.-plass på 5000 meter og 4.-plass på 1500 meter. I fjor ble han europamester på begge distanser.

(©NTB)