Jair Bolsonaro tar avstand fra angrepene i Brasil

Brasils ekspresident Jair Bolsonaro sier at angrepene på kongressbygningen, presidentpalasset og høyesterett er udemokratiske.

Brasils ekspresident Jair Bolsonaro tar avstand fra søndagens angrep i Brasilia. Arkivfoto: Eraldo Peres / AP / NTB
Brasils ekspresident Jair Bolsonaro tar avstand fra søndagens angrep i Brasilia. Arkivfoto: Eraldo Peres / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Fredelige demonstrasjoner som er innenfor lovens grenser, er en del av demokratiet. Plyndring og storming av offentlige institusjoner som vi så i dag, og som vi også så fra venstresiden i 2013 og 2017, er unntaket, skriver Bolsonaro på Twitter.

Han understreker at han er opptatt av å følge den brasilianske grunnlovens fire linjer: Å respektere og forsvare lovene, demokrati, åpenhet og frihet.

Bolsonaro avviser det han kaller den nye presidenten Luiz Inacio Lula da Silvas grunnløse anklager om at det var han som oppfordret til opptøyene i Brasilia.

Flere tusen tilhengere av høyreradikale Bolsonaro brøt seg søndag gjennom sperringer og tok seg inn i departementer, kongressbygningen og høyesterett i Brasilia. Etter om lag fire timer hadde sikkerhetsstyrkene i Brasil tatt tilbake kontrollen over bygningene.

President Lula befinner seg for tiden ikke i hovedstaden, men i Araraquara i delstaten São Paulo, drøye 80 mil sør for Brasilia. Han lover å straffe alle de involverte.

– Gjerningspersonene er fascister og fanatikere. Alle de involvert vil bli funnet og straffet så hardt som loven tillater det, sa han i en tale om lag tre timer etter stormingen begynte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer