Jagde reinflokk med lastebil – dømt i lagmannsretten

En 27 år gammel mann er i svensk lagmannsrett dømt til å betale bot for å ha jaget en flokk reinsdyr med lastebil i Norrbotten i november 2019.

En 27 år gammel mann er i svensk lagmannsrett dømt til å betale bot får å ja jaget en flokk reinsdyr med lastebil i Norrbotten i november 2019. Foto: Tore Meek / NTB
En 27 år gammel mann er i svensk lagmannsrett dømt til å betale bot får å ja jaget en flokk reinsdyr med lastebil i Norrbotten i november 2019. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert

Mannen filmet seg selv mens han jaget flokken i Arjeplog kommune. Selv la han ut videoen åpent i sosiale medier, melder SVT.

Der kjører han på en snødekt vei bak et 20-talls dyr, og sier at «dette blir Norrlands mest veltrente rein».

Etter episoden skrev han i en tekstmelding til en lokal redaksjon at han kan ha feilvurdert situasjonen og at han beklaget det. Hans advokater har senere sagt at han benekter enhver forseelse, at det han gjorde var upassende, men ikke dyremishandling.

I juni i år ble mannen dømt til en betinget dom for dyremishandling og til å betale en erstatning på 4820 svenske kroner til Semisjaur-Njarg Sameby hvis rein han jagde.

Mannen anket dommen til lagmannsretten, som altså opprettholder dommen fra tingretten i Luleå.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer