Iversen får kun gå femmila i VM: – Ganske mange som har bedre resultater

Emil Iversen (31) er med til ski-VM i Plancia som tittelholder på 50-kilometeren, men får ikke gå noen andre distanser i mesterskapet.

Eirik Myhr Nossum (t.v.) tar ikke med Emil Iversen til noen andre distanser enn femmila i ski-VM i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB
Eirik Myhr Nossum (t.v.) tar ikke med Emil Iversen til noen andre distanser enn femmila i ski-VM i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi hadde en ringerunde i går kveld. Det har vært en mulighet som har ligget i luften ganske lenge. All den tid det er ekstremt vanskelig å være i en tropp og å gå skirenn for Norge i VM … Det er ganske stort, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Tirsdag ble det norske uttaket presentert av langrennssjef Espen Bjervig. På herresiden er det med tolv løpere og Iversen som Norges 13. mann. Trønderen reiser til Slovenia som regjerende mester på femmila, og det blir det eneste rennet han får gå.

– Han har visst ganske lenge at han hvert fall skulle gå en distanse, og han har brukt god tid til å forberede seg til det, sier Nossum.

– Var han nære å komme med på i flere distanser?

– Distanseuttakene tar vi på et senere tidspunkt. Det kunne vært aktuelt å ha han blant de 12, men det er ganske mange som har bedre resultater enn ham, svarer allroundtreneren.

VM i Planica varer fra 22. februar til 5. mars.

(©NTB)

Mer om