Ivanka Trump må vitne i bedragerisaken mot faren

Ivanka Trump må vitne i den sivile bedragerisaken mot sin far Donald Trump, brødrene og Trump-organisasjonen. Det har dommeren bestemt.

Tidligere president Donald Trumps datter Ivanka Trump må vitne i den sivile rettssaken mot sin egen far. Bildet er fra et videointervju fra i fjor med granskingskomiteen for kongresstormingen. Foto: House Select Committee / AP / NTB
Tidligere president Donald Trumps datter Ivanka Trump må vitne i den sivile rettssaken mot sin egen far. Bildet er fra et videointervju fra i fjor med granskingskomiteen for kongresstormingen. Foto: House Select Committee / AP / NTB Vis mer
Publisert

Beslutningen fra dommer Arthur Engoron kom fredag, flere uker etter oppstarten av den sivile rettssaken. Delstaten New Yorks justisminister Letitia James har reist saken mot den tidligere presidenten, sønnene Donald junior og Eric, og familiebedriften Trump Organization.

– Hun har klart benyttet seg av fordelen ved å drive forretningsvirksomhet i New York, sa Engoron fredag.

Han sa at Ivanka Trump ikke skal vitne før 1. november, slik at advokatene hennes har tid på seg til å levere inn en eventuell anke.

Ivanka Trump var også saksøkt, men domstolen besluttet for noen måneder siden å forkaste saken mot henne. Forsvarsadvokater og advokaten hennes argumenterte derfor for at hun ikke burde vitne. De viste til at hun hadde flyttet fra New York og at hun sluttet i jobben sin i Trump Organization i 2017.

Påtalemyndigheten argumenterte på sin side med at Ivanka Trump, som i sin tid var visepresident i familiebedriften, sitter på relevante opplysninger.

Engoron stilte seg på påtalemyndighetens side. Dommeren viste til dokumenter der det fremkommer at Ivanka Trump fortsatte å ha bånd til forretningsaktiviteter i New York og at hun fortsatt eier leiligheter på Manhattan.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer