Italiensk syklist utestengt på livstid for doping

Ble avslørt for bloddoping for 12 år siden.

Riccardo Ricco var først over mål på sjette Tour de France-etappe i 2008. Senere ble han tatt for bloddoping. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Riccardo Ricco var først over mål på sjette Tour de France-etappe i 2008. Senere ble han tatt for bloddoping. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Den italienske sykkelrytteren Riccardo Ricco (37), som ble tatt for bloddoping under Tour de France i 2008, har få utvidet sin utestengelse til en livstidsdom.

Det opplyser Italias antidopingbyrå Nado.

Ricco var fra før ilagt en utestengelse på tolv år som ville ha gått ut i 2024. Italieneren er dømt for gjentatte brudd på dopingbestemmelsene, og senest i 2014 ble han fersket da han forsøkte å kjøpe EPO og testosteron.

Han ble tatt for Cera, omtalt som tredje generasjons EPO, under Touren i 2008. Ricco har hevdet at hele 48 ryttere avla positive dopingprøver i storrittet det året, men bare fire ble straffet.

I tillegg til livstidsutestengelsen er Ricco dømt til å betale en bot på 42.000 kroner og 4000 kroner i sakskostnader.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer