Italia vil ha pizza inn på UNESCOs liste over verdens viktigste kulturarv

I selskap med Den kinesiske mur og pyramidene i Egypt.Italia ønsker at kunsten å lage tradisjonell italiensk pizza, som den klassiske pizzaen fra Napoli, skal innlemmes i UNESCOs liste over verdens kulturarv. Den italienske Unesco-kommisjonen har enstemmig bekreftet at de legger frem pizzaen som kandidat for den prestisjetunge listen, skriver avisen The Guardian.

Bør pizzaen inn på listen? Stem i bunn av artikkelen!

Må representere unik kultur


For at noe skal få plass på UNESCOs verdensarvliste må det representere et unikt kultur- eller naturhistorisk miljø, som kan fortelle noe om jordens eller menneskenes historie.

Matkultur som allerede er på listen er Tyrkisk kaffekultur, ingefærbrød fra det nordlige Kroatia og den tradisjonelle georgiske Qvevi-metoden for å lage vin, skriver Fox News.

På den prestisjetunge listen står også Den kinesiske mur, pyramidene i Egypt, Bryggen i Bergen, Tower of London, Victoriafallene i Zambia og Great Barrier Reef i Australia.

Sentral del av Italias identitet


Italienerne mener pizzabakekunsten er en sentral del av Napolis og Italias identitet, og et symbol på Italia rundt om i verden. De ønsker også at den klassiske Napoli-pizzaen skal skilles fra andre typer pizza, som for eksempel New York-pizzaen.

En underskriftskampanje for å få Napolis pizza inn på listen samlet 850.000 underskrifter, fra gatene i Napoli og hele veien til Japan og Argentina.
Legg til sol_no på SnapChat