Italia stenger ned igjen

Store deler av Italia stenges ned igjen. Tiltaket skal vare til etter påske, i håp om å holde tilbake spredningen av den britiske virusvarianten.

Søndag var det fullt av folk i handlegaten Via del Corso i Roma, dagen før store deler av landet ble stengt ned igjen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB.
Søndag var det fullt av folk i handlegaten Via del Corso i Roma, dagen før store deler av landet ble stengt ned igjen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Tre firedeler av Italia ble stengt ned fra mandag. Dagen før sa helseminister Roberto Speranza at regjeringen håper de nye strenge tiltakene, i kombinasjon med den pågående vaksinasjonskampanjen, vil føre til lette i tiltakene senere.

– Hver vaksinedose som settes, er et skritt på veien ut av denne krisen, sa Speranza.

Skoler, restauranter, butikker og museer, blant annet i storbyene Roma og Milano, holdes stengt til 6. april. Folk blir bedt om å holde seg hjemme, med unntak av jobb, og det gjøres også unntak for årsaker begrunnet med helse eller andre nødvendigheter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer