Italia kjørte over Tyrkia i EM-åpningen og vant 3-0

Italia var klart best i fotball-EMs åpningskamp mot Norges VM-kvalifiseringsrival Tyrkia, men trengte et selvmål for å sprekke nullen på vei mot 3-0-seier.

Italia kjørte over Tyrkia i EM-åpningen og vant 3-0
Publisert

Juventus-stopper Merih Demiral sto for det pandemiutsatte sluttspillets første scoring i det 53. minutt av åpningskampen i Roma, uheldigvis for tyrkerne i eget mål.

Ciro Immobile ble første spiller som scoret for eget lag da han reagerte raskere enn Zeki Celik og satte inn en keeperretur midtveis i 2. omgang, og Lorenzo Insigne avsluttet en italiensk festkveld da han avsluttet en kjapp opprulling etter en fæl pasningsfeil av Tyrkia-keeper Ugurcan akir.

Tyrkia kom på banen med ni av de elleve som startet 3-0-seieren mot Norge i VM-kvalifiseringen i mars. Demiral, som mistet den kampen på grunn av koronasmitte, ble ulykkesfugl da forsøket på å stå imot overmakten sprakk.

Domenico Berardi spilt fram på høyresiden. Han fintet bort venstreback Umut Meras, føk mot dødlinja og slo hardt inn mot Immobile. Demiral sørget for at ballen ikke nådde ham, men fra hans mage spratt den i eget mål.

Plaget

Midtspiss Immobile plaget Tyrkia-forsvaret hele kvelden og punkterte kampen i det 66. minutt da han med beundringsverdig ro og utsøkt avslutningsteknikk satte inn en keeperretur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer