ISW: Tror Mariupol faller innen få uker

Det er for øyeblikket liten framgang i Russlands krigføring i Ukraina, men Mariupol kan falle inne få uker, ifølge Institute for the Study of War (ISW).

Russland har blitt tvunget til å utplassere reservestyrker av lav kvalitet, inkludert «lavberedskapsenheter» fra helt øst i Russland, for å erstatte tap ved frontlinjen. Foto: Mstyslav Chernov / AP
Russland har blitt tvunget til å utplassere reservestyrker av lav kvalitet, inkludert «lavberedskapsenheter» fra helt øst i Russland, for å erstatte tap ved frontlinjen. Foto: Mstyslav Chernov / AP Vis mer
Publisert

I sin daglige oppdatering om konflikten skriver amerikanske ISW at russiske styrker ikke utførte noen offensive operasjoner nær Kyiv mandag. De styrker i stedet sine forsvarsposisjoner, melder BBC.

Også russiske styrker i det nordøstlige Ukraina var stillestående og har vært «ute av stand til å løse logistikkproblemer», skriver ISW.

I Mariupol er situasjonen derimot annerledes, mener instituttet. Her har russiske styrker gjort «sakte, men jevne framskritt», og har beskutt sivil infrastruktur. Instituttet tror byen faller en gang i løpet av de neste ukene.

I tillegg påpeker instituttet at Russland har blitt tvunget til å utplassere reservestyrker av lav kvalitet, inkludert «lavberedskapsenheter» fra helt øst i Russland, for å erstatte tap ved frontlinjen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer