ISW: Tror Mariupol faller innen få uker

Det er for øyeblikket liten framgang i Russlands krigføring i Ukraina, men Mariupol kan falle inne få uker, ifølge Institute for the Study of War (ISW).

Russland har blitt tvunget til å utplassere reservestyrker av lav kvalitet, inkludert «lavberedskapsenheter» fra helt øst i Russland, for å erstatte tap ved frontlinjen. Foto: Mstyslav Chernov / AP
Russland har blitt tvunget til å utplassere reservestyrker av lav kvalitet, inkludert «lavberedskapsenheter» fra helt øst i Russland, for å erstatte tap ved frontlinjen. Foto: Mstyslav Chernov / AP Vis mer
Publisert

I sin daglige oppdatering om konflikten skriver amerikanske ISW at russiske styrker ikke utførte noen offensive operasjoner nær Kyiv mandag. De styrker i stedet sine forsvarsposisjoner, melder BBC.

Også russiske styrker i det nordøstlige Ukraina var stillestående og har vært «ute av stand til å løse logistikkproblemer», skriver ISW.

I Mariupol er situasjonen derimot annerledes, mener instituttet. Her har russiske styrker gjort «sakte, men jevne framskritt», og har beskutt sivil infrastruktur. Instituttet tror byen faller en gang i løpet av de neste ukene.

I tillegg påpeker instituttet at Russland har blitt tvunget til å utplassere reservestyrker av lav kvalitet, inkludert «lavberedskapsenheter» fra helt øst i Russland, for å erstatte tap ved frontlinjen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer