Istapper knuste ruter på flere biler i Oslo

Mildere og våtere vær førte til at snø og is har rast ned over biler og fortau flere steder.

Dette bildet er tatt i Oslo forrige helg. På grunn av mildværet raste is og snø ned en rekke steder på Østlandet lørdag. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Dette bildet er tatt i Oslo forrige helg. På grunn av mildværet raste is og snø ned en rekke steder på Østlandet lørdag. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Brannvesen og politi måtte rykke ut en rekke steder på Østlandet lørdag på grunn av istapper og snø som raste ned og skapte problemer.

Sørøst politidistrikt fikk like før klokka 14 melding om at et isras fra et tak i Torggata i Skien hadde truffet en parkert bil. Bilen hadde fått skader.

I Kongeveien i Horten raste et tak sammen.

– Det var et mindre tak over et inngangsparti til boliger som hadde gitt etter for snø og vann, sier brannmester Henrik Osberg i Vestfold interkommunale brannvesen.

Ingen personer ble skadd.

På St. Hanshaugen i Oslo rykket både brannvesen og politi ut til Bergstien, der flere parkerte biler hadde fått knuste ruter etter at det hadde falt ned istapper fra en bygning. Deler av gaten ble sperret av.

Også i Skien, Hønefoss og Drammen rapporterer politiet om utrykninger på grunn av takras.

Ingen steder er det meldt om personskader lørdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer