Israelske gisler viftet med hvitt tøy før de ble drept av israelske soldater

De tre israelske gislene som ble drept av israelske soldater i Gaza by, viftet med et hvitt tøystykke på en pinne, opplyser en israelsk tjenestemann.

De tre israelske mennene som ble drept av israelske soldater på i Gaza by. F.v.: Alon Shamriz, Samer Al-Talalka og Yotam Haim. Foto: Privat / AP / NTB
De tre israelske mennene som ble drept av israelske soldater på i Gaza by. F.v.: Alon Shamriz, Samer Al-Talalka og Yotam Haim. Foto: Privat / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Han sier at hendelsen fant sted i et område med harde kamper og forklarer feilen med at Hamas-krigere i området ofte bærer sivile klær og forsøker å lure israelske soldater.

Han sier også at de tre ble skutt i strid med reglementet for den israelske hæren.

Yotam Haim, Alon Shamriz og Samer El-Talalka var alle i 20-årene. De ble bortført til Gazastripen under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober.

Det israelske militæret (IDF) har startet en etterforskning av hendelsen. Ifølge IDF har de umiddelbart trukket lærdom av drapene, og denne er nå kommunisert videre til israelske soldater.

Talsmann for IDF, Jonathan Conricus, sier til CNN at soldatene er blitt bedt om å være ekstra forsiktig når de møter mennesker i sivile klær.

Statsminister Benjamin Netanyahu har kalt hendelsen for en «utålelig tragedie».

Lørdag samlet hundrevis av mennesker seg utenfor forsvarsdepartementet i Tel Aviv for å krevde at statsministeren sikrer at de 129 gjenværende gislene blir sluppet fri.

(©NTB)

Mer om