Israelsk minister åpnet for atomangrep på Gazastripen

Den israelske ministeren Amichai Eliyahu kalte atomangrep på Gazastripen «en mulighet». Statsminister Benjamin Netanyahu tar avstand fra uttalelsen.

Palestinere i et område der bygninger ble ødelagt i israelske luftangrep i Gaza i slutten av oktober. Israels statsminister Benjamin Netanyahu tar avstand fra en uttalelse om at atomvåpen kan brukes i krigen på Gazastripen. Foto: Abdul Qader Sabbah / AP / NTB
Palestinere i et område der bygninger ble ødelagt i israelske luftangrep i Gaza i slutten av oktober. Israels statsminister Benjamin Netanyahu tar avstand fra en uttalelse om at atomvåpen kan brukes i krigen på Gazastripen. Foto: Abdul Qader Sabbah / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Eliyahus uttalelser har ikke rot i virkeligheten. Israel og det israelske forsvaret opererer i tråd med folkerettens høyeste standarder for å unngå å skade uskyldige, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor.

Videre står det at kulturarvminister Eliyahu inntil videre er suspendert fra deltakelse i israelske regjeringsmøter.

Det var i et radiointervju søndag at Eliyahu fikk spørsmål om Gaza-krigen. Her hevdet han at det ikke finnes «ikke-stridende» på Gazastripen, ifølge avisa Haaretz.

Intervjueren spurte da om det er et alternativ å slippe en atombombe på Gazastripen.

– Det er én mulighet, svarte Eliyahu.

Senere på dagen hevdet han at omtalen av atomvåpen var metaforisk. Eliyahu befinner seg på den ytre høyresiden i israelsk politikk og tilhører partiet Jødisk makt.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer