Israel sier de skal sende kuvøser til Gaza

Den israelske hæren sier den koordinerer forsendelser av kuvøser til Gazastripen, der for tidlig fødte babyer er i livsfare på det strømløse Shifa-sykehuset.

Bildet er delt av en palestinsk lege og viser for tidlig fødte babyer på Shifa-sykehuset søndag. Flere for tidlig fødte babyer som lå i kuvøse, har ifølge sykehuset mistet livet etter at strømmen forsvant i helgen. Foto: Dr. Marawan Abu Saada via AP / NTB
Bildet er delt av en palestinsk lege og viser for tidlig fødte babyer på Shifa-sykehuset søndag. Flere for tidlig fødte babyer som lå i kuvøse, har ifølge sykehuset mistet livet etter at strømmen forsvant i helgen. Foto: Dr. Marawan Abu Saada via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

I sosiale medier har den israelske hæren (IDF) publisert et bilde av en soldat som lesser kuvøser av en varebil.

Nyhetsbyrået Reuters knytter uttalelsen tirsdag morgen til et mulig forsøk på å tilrettelegge for evakuering av nyfødte fra Gazas største sykehus.

Stadig flere liv går tapt på det strømløse Shifa-sykehuset som er beleiret av israelske styrker i Gaza by, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Shifa-sykehusets kuvøser sluttet å virke da strømmen forsvant i helgen. Flere for tidlig fødte babyer som lå i kuvøse, har ifølge sykehuset mistet livet. Minst 36 babyer er blant pasientene som nå skal være i livsfare fordi strømgeneratorene er tomme for drivstoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer