Israel og Hamas bekrefter våpenhvile

Både Israel og palestinske Hamas melder at de inngår våpenhvile. Den trer i kraft klokka 2 natt til fredag, ifølge tjenestemenn.

Det er store ødeleggelser på Gazastripen etter elleve dager med israelske angrep. Foto: AP / NTB
Det er store ødeleggelser på Gazastripen etter elleve dager med israelske angrep. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

De siste dagene har det foregått et intenst diplomati for å få Israel og palestinske grupper på Gazastripen til å inngå våpenhvile.

Torsdag kveld, etter 11 dager med intense angrep, kom meldingen som mange hadde håpet på. I en uttalelse fra sikkerhetsutvalget i den israelske regjeringen står det at Israel ensidig godtar våpenhvileforslaget som Egypt har meglet fram. Ifølge meldingen diskuterer partene fortsatt når våpenhvilen skal tre i kraft, men en rekke andre kilder sier at den vil gjelde fra klokka 2 natt til fredag lokal tid, klokka 1 norsk tid.

Det vil innebære at den trer i kraft bare tre timer etter den israelske beslutningen.

– Situasjonen på bakken avgjør

– De politiske lederne understreket at realitetene på bakken vil være det som avgjør framtiden til operasjonen, heter det i uttalelsen.

Like etter ble våpenhvilen bekreftet offisielt av både Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad), de palestinske gruppene som har avfyrt raketter mot Israel siden 10. mai.

Israel har svart med et voldsomt bombardement som har lagt både kontorbygg og bolighus i grus, som ifølge Israel har ødelagt mange kilometer med underjordiske tunneler, og som har drept over 200 palestinere. Ifølge helsedepartementet på Gazastripen har dødstallet passert 230, hvorav over 60 er barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer