Israel nekter vann og strøm før gisler er frigjort

Israel vil gi verken vann, strøm eller andre grunnleggende ressurser til Gaza før Hamas har frigjort israelske fanger, sier landets energiminister.

Flesteparten av de 2,3 millioner menneskene som bor på Gazastripen, er nå uten strøm og vann som følge av Israels blokade. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
Flesteparten av de 2,3 millioner menneskene som bor på Gazastripen, er nå uten strøm og vann som følge av Israels blokade. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Humanitær hjelp til Gaza? Ingen elektrisk bryter vil bli slått på, ingen vannkran vil bli åpnet og ingen drivstoffbil kommer inn før de israelske bortførte er returnert hjem, skriver Israel Katz på X , tidligere Twitter, torsdag.

Rundt 150 mennesker fra Israel og andre land – blant dem soldater, sivile, barn og eldre – holdes som gisler av Hamas og deres støttespillere, ifølge israelske myndigheter.

Israel har innført en blokade av Gazastripen etter Hamas-angrepet i helgen. Det innebærer at drivstoff, mat og vann ikke slipper inn i den palestinske enklaven.

Gazas eneste kraftverk som er i drift, gikk tom for brensel onsdag. Det er solkraft noen steder, men brorparten av de 2,3 millioner menneskene som bor på Gazastripen, er nå uten strøm og vann.

FN-sjef António Guterres har krevd at folk på Gazastripen må få tilgang til brensel, mat og vann.

– Kritisk viktige forsyninger som brensel, mat og vann må få slippe inn på Gaza, skriver Guterres på X.

Mangelen på brensel gjør at kraftverket på Gaza er ute av drift. Det er solkraft noen steder, men på store deler av Gazastripen er det nå ikke strøm.

– Vi trenger rask og uhindret humanitær tilgang, krever Guterres.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer