Israel nedjusterer antallet drepte i Hamas-terrorangrepet

Israel har nedjustert antallet drepte i terrorangrepet utført av Hamas 7. oktober fra 1400 til 1200, sier en talsperson for utenriksdepartementet til AFP.

En israelsk mann iført bønnesjal står ved siden av hus i en kibbutz som ble ødelagt i Hamas' terrorangrep 7. oktober. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB
En israelsk mann iført bønnesjal står ved siden av hus i en kibbutz som ble ødelagt i Hamas' terrorangrep 7. oktober. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Dette er det oppdaterte tallet. Det er på grunn av det faktum at det var mange lik som ikke ble identifisert, og nå tror vi at de var terrorister, ikke israelske ofre, sier talsperson Lior Haiat til nyhetsbyrået.

Israel har tidligere oppgitt at Hamas-krigere som brøt seg gjennom grensen til Israel 7. oktober drepte rundt 1400 personer. Men i en urelatert uttalelse fredag kveld, som kritiserte FNs kulturbyrå Unesco, sa Haiat at Hamas drepte omtrent 1200 personer.

I kjølvannet av denne uttalelsen bekreftet Haiat det oppdaterte dødstallet overfor AFP.

De fleste av de drepte i terrorangrepet var sivile, mens i underkant 380 av dem var israelske soldater og politifolk, har israelske myndigheter oppgitt tidligere.

Siden terrorangrepet 7. oktober har Israel sverget å nedkjempe Hamas og iverksatt omfattende angrep mot Gazastripen. Over 11.000 personer er så langt drept i den beleirede enklaven, ifølge helsedepartementet der.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer